Ståldistributören Tibnor implementerar Effectplan som prognoslösning

Tibnor efterfrågade ett planeringssystem som kunde underlätta administrationen och skapa ökad automatik i distribution av mallar och aggregering av data. Tibnor valde Effectplan som sin budget- och prognoslösning.

Tibnors gamla lösning innebar en tidskrävande manuell hantering, både inför varje planeringsomgång och i konsolideringsarbetet efteråt. Viss osäkerhet fanns även om alla de manuella stegen blivit korrekta hela vägen.

I och med implementation av Effectplan har Tibnor fått bättre kontroll och minimerat underhåll av sin budget- och prognosprocess. Stefan Buhr som är Business Controller på Tibnor förvaltar lösningen själv, helt utan konsulthjälp. Fördelarna är minskade kostnader och ökad kontroll över systemet.

Effectplan minimerar manuellt underhåll, ger otrolig transparens och bidrar till ökat commitment i hela organisationen. Vidare bidrar integrationen med vårt befintliga BI-system QlikView att vi nu har riktigt bra analysmöjligheter.

         Stefan Buhr, Business Controller, Tibnor

Om Tibnor

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål och metaller, och är ett dotterbolag till SSAB. Tibnor har 1100 anställda och finns i 7 länder. År 2017 omsatte företaget 7,8 miljarder SEK.

Läs mer om Tibnor här

Följ med Tibnor även i sociala medier: Facebook, Twitter och LinkedIn.

Lär dig mer om Effectplan